De Regionale Energie Strategie (RES)

Rijnland Energie Coöperatie valt onder de RES-regio Holland Rijnland, een van de 30 RES-regio’s in Nederland. In het Klimaatakkoord is vastgelegd dat de energieregio’s onderzoeken waar en hoe het best duurzame elektriciteit op land (wind en zon) opgewekt kan worden, maar ook welke warmtebronnen te gebruiken zijn, zodat wijken en gebouwen van het aardgas af kunnen. In een Regionale Energiestrategie (RES) beschrijft elke energieregio zijn eigen keuzes.

Rijnland Energie volgt de RES-plannen op de voet. We doen bijvoorbeeld suggesties voor mogelijke zoekgebieden voor zon- en windprojecten en leveren via inspraakprocedures input voor het provinciaal beleid dat aan onze regio raakt.

De coöperaties hebben per regio een eigen vertegenwoordiger in de RES. Voor Holland Rijnland is dat Ferd Schelleman van coöperatie Energiek Alphen. Heb je vragen of ideeën over de RES, neem dan contact met hem op: ferd.schelleman@energiekalphen.nl.

Meer informatie over de RES in Holland Rijnland vind je op de website van Holland Rijnland.

Binnen Holland Rijnland vallen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude.

Ferd Schelleman
Ferd Schelleman, vertegenwoordiger RES-regio Holland Rijnland