Schrijf je in voor De Watergeuzen en word ook windmolenaar

Schrijf je nu direct in!
Heb je al een account? Log dan hier in

We kopen De Watergeuzen

Wil je als inwoner of bedrijf in onze regio meeprofiteren van de energie die hier wordt opgewekt? Wil je kunnen meebeslissen? Help dan mee met de aankoop van De Watergeuzen. Met jouw inleg (vanaf 250 euro) help je ons om deze windmolens van ons allemaal te maken.

We zijn de magische grens van 1 miljoen gepasseerd! Op naar de 1,6 miljoen, dan zijn beide molens van ons allemaal. Heb je al participaties, maar wil je er meer? Ga direct naar je eigen account (rechterknop). Je hoeft je niet opnieuw in te schrijven als participant.

Samen zeggenschap

De komende jaren worden er in onze regio Holland Rijnland de nodige wind- en zonneparken gebouwd. Rijnland Energie is daar voorstander van; we streven naar meer duurzame energie. Maar we willen ook dat bewoners medezeggenschap krijgen en dat de winst uit de projecten in de regio blijft.

We zetten nu een eerste stap om dat te bereiken: Rijnland Energie koopt, met hulp van alle inwoners van Holland Rijnland die willen meedoen, twee windmolens. Dit worden de eerste coöperatieve windmolens in onze regio! De molens staan langs de A4, bij de afslag Zoeterwoude-Dorp. We noemen ze De Watergeuzen.

Zo werkt het

Rijnland Energie koopt De Watergeuzen voor 1,65 miljoen euro. Dat kan alleen als veel mensen meedoen door geld in te leggen. Iedere inwoner van de regio Holland Rijnland die lid is van een van de aangesloten lokale coöperaties, kan Watergeuzen-participaties kopen en zo helpen met de aankoop en heeft daarmee via de lokale coöperatie medezeggenschap over de molens. Je doet al mee vanaf € 250. Het verwachte rendement is (afhankelijk van hoe hard het gaat waaien) 3%.

4 goede redenen om mee te doen

 • Met je inleg krijg jij via je coöperatie iets te zeggen over molens in je eigen regio.
 • Je werkt mee aan de opwek van lokale, duurzame en coöperatieve energie.
 • De winst die wordt gemaakt blijft in onze eigen regio.
 • Je krijgt rendement op je inleg.

Meer informatie

Er komt natuurlijk meer kijken bij zo’n groot project. We willen je graag zo goed mogelijk informeren. Lees daarom verder in deze documenten:

Inschrijven

Klik op inschrijven om je aan te melden. Je meldt je hiermee aan, maar koopt nog geen obligaties. Na sluiting van de inschrijfperiode krijg je bericht van ons en maak je je aankoop definitief.

Cadeautje voor je (klein)kind

Koop je een participatie als cadeau voor je kind of kleinkind? Print dan zelf zo’n mooi certificaat. We hebben er een voor kinderen en voor jongeren.

Schrijf je nu direct in

Word lid van je lokale coöperatie

Let op, om mede-eigenaar te worden van De Watergeuzen moet je eerst lid worden van je lokale coöperatie. Kijk hier om te zien welke coöperatie actief is in jouw gemeente.

462 inwoners hebben samen al 1.154.500 euro opgebracht. Op naar de 1,6 miljoen! Doe jij ook mee?

Maak kennis met de Watergeuzen

 • Aantal: 2
 • Merk: Enercon, type E82
 • Opwekvermogen per turbine: 3 MW
 • Ashoogte: 69 meter
 • Rotordiameter: 82 meter
 • Jaarlijkse productie: circa 8.800 MWh (3.300 huishoudens)
 • Jaarlijkse CO2-besparing: circa 5.000 ton
Brochure
Informatiememorandum
Participatiereglement
Veelgestelde vragen