Word lid en doe mee!

Rijnland Energie is een regionale koepelcoöperatie. Onze leden zijn dus de lokale coöperaties. Wil je als inwoner van Holland Rijnland meedoen met de Watergeuzen-actie? Word dan lid van je lokale coöperatie die is aangesloten bij Rijnland Energie.

Alphen aan den Rijn

Energiek Alphen aan den Rijn

Leiden

Energiek Leiden

Leimuiden

Leimuiden Duurzaam

Nieuwkoop

Gebiedscoöperatie Nieuwkoop

Oegstgeest

Energiek Poelgeest

Zoeterwoude

Coöperatie Groener Zoeterwoude

Leidschendam-Voorburg

Energy Common Leidschendam-Voorburg

Gemeente zonder coöperatie? Word lid van:

Rijnland Wind

Je lokale coöperatie vertegenwoordigt jouw stem in de ledenvergadering van Rijnland Energie. Lidmaatschap van een lokale coöperatie kost je jaarlijks een klein bedrag (vaak niet meer dan 10 euro). Als lid kun je meedenken en meewerken aan de plannen van je eigen coöperatie. Je kunt actief meedoen om in je eigen gemeente een windmolen of zonnepark te realiseren en je hebt zeggenschap over het beleid van je coöperatie. Via je lokale coöperatie doe je mee aan de projecten van Rijnland Energie. Zo heb je op twee niveaus invloed op een duurzame en onafhankelijke energievoorziening. Wil je weten wat een lokale coöperatie is en doet? Het filmpje hiernaast legt dat glashelder uit.

De voordelen:

  • Meer schone, lokaal geproduceerde stroom
  • Een mooi rendement
  • Je geld vloeit terug naar de lokale gemeenschap
  • Je beslist mee over de ontwikkeling van nieuwe zon- en windprojecten bij jou in de buurt.

Lid worden als lokale coöperatie

Meld je als coöperatie aan als lid van Rijnland Energie. Door samen te werken in Rijnland Energie, kunnen we onze stem in de regio beter laten horen en projecten realiseren die de gemeentegrenzen overstijgen. Momenteel werken we aan verschillende zon- en windprojecten. De eerste is al gestart: De Watergeuzen. Leden van lokale coöperaties kunnen naar eigen draagkracht (vanaf 250 tot 20.000 euro) geld investeren in dit project (‘participeren’) en zo bijdragen aan meer duurzame energie in de buurt. Over participaties ontvangen de deelnemende leden van de lokale coöperatie een rente die jaarlijks door de Algemene Ledenvergadering van Rijnland Energie wordt vastgesteld. Als het flink waait, blijft er bovendien geld over voor een gemeenschapsfonds waaruit nieuwe projecten in dorp of buurt gefinancierd kunnen worden.

Meld je nu aan als lid.

Statuten

Lees hier onze Akte van oprichting Rijnland Energie Cooperatie U.A met daarin ook de statuten, en het huishoudelijk reglement.

Wat is een energiecoöperatie?

Video over energiecoöperaties

Klik op de afbeelding.