Veel bezoekers op Open Energiedag

Bezoekers bij de Open Energiedag 2021

Duizenden bezoekers bij de eerste Open Energiedag op zaterdag 11 september 2021

Rijnland Energie ontving zaterdag, tijdens de eerste Open Energiedag, zo’n 70 bezoekers voor een rondleiding naar De Watergeuzen. De hele dag liepen groepjes geïnteresseerden vanaf La Place door de weilanden naar de molens, waar Arjun van Merkerk, de projectontwikkelaar, talloze vragen beantwoordde. Veel van de bezoekers bleken windmolenaar/participant te zijn! Heel erg leuk om persoonlijk kennis te maken met de mensen die meedoen in ons project.

In heel Nederland namen duizenden bezoekers  een kijkje bij 48 duurzame energieprojecten.“Super goed dat zoveel mensen zijn komen kijken naar de wereld achter hun stopcontact en thermostaat”, zegt Olof van der Gaag, directeur Nederlandse Vereniging Duurzame Energie. “Betrokkenheid van burgers is van levensbelang, want we zijn met elkaar op weg in deze transitie naar een duurzame energievoorziening. We gaan een jaarlijks evenement maken van de Open Energiedag. Noteer de tweede zaterdag in september maar vast in de agenda.”

Bijna vijftig duurzame energieprojecten openden de deuren om burgers kennis te laten maken met hun project. Voorbeelden zijn een boottocht naar zonnepanelen op een meer, een combinatie van zonnepanelen met fruitteelt, duurzame warmte uit de bodem of uit het water van het IJ, windparken in aanbouw en een fietstocht langs de bronnen voor een warmtenet. De 48 locaties die de deuren openden zijn te vinden op https://www.daarkrijgjeenergievan.nl/open-energiedag/

Daar krijg je energie van

De Open Energiedag is onderdeel van de campagne ‘Daar krijg je energie van’. De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) startte de campagne samen met vijf (branche-)organisaties: NWEA, Holland Solar, EnergieSamen, Vereniging Warmtepompen, en de Branchevereniging Bodemenergie. Het doel is het versterken van kennis en (lokaal) enthousiasme voor de energietransitie. Met onderbouwde informatie en goede voorbeelden, laten we zien waar de duurzame energiesector aan werkt. Het hoogtepunt in deze campagne is de Open Energiedag op 11 september 2021. Tijdens de jaarlijkse Open Energiedag openen duurzame energieprojecten de deuren om een breed publiek kennis te laten maken met hun project.

Over de NVDE

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) maakt zich sterk voor een energievoorziening die volledig is gebaseerd op hernieuwbare energie door het bundelen van krachten uit de gehele sector. De activiteiten bij meer dan 6.000 aangesloten bedrijven vertegenwoordigen nu al een omzet van ruim € 41 miljard en meer dan 250.000 werknemers.